Automatgear

Kruses køreskole har biler både med automatgear og manuelt gear

For nogle virker det uoverskueligt både at styre bilen samt betjene kobling og gear på samme tid.
Hvis du tager kørekort i en bil med manuelt gear, vil du derfor ofte opleve, at du bruger rigtig meget tid og opmærksomhed på gearskifte og koblingspunktet kombineret med frygten for at motoren går i stå.

Heldigvis er det muligt at tage kørekort i en bil med automatgear. Og det kan du selvfølgelig gøre hos os.

Vælger du at tage dit kørekort i en bil med automatgear, vil du fra start have mere overskud til at fokusere på trafikken og selve kørslen. (det vil du i øvrigt altid i en bil med automatgear)

Dit behov for ekstra køretimer vil derfor ofte bliver mindre.

Hvis du som førstegangserhverver tager dit kørekort i en bil med automatgear, gælder kørekortet kun til kørsel med automatgear, og på dit kørekort vil der blive tilføjet tallet (kode) 78 i rubrik 12 som indikerer dette.

Hvis du efterfølgende ønsker at køre i biler med manuelt gear, skal du til en praktisk køretest i en skolevogn som har manuelt gear.
Dette kræver hverken 1.hjælp, lægeattest, teoriundervisning, banekørsler, eller teoriprøve – men blot en praktisk prøve i en skolevogn med manuelt gear, uanset hvor længe du har haft dit kørekort.

For ALLE andre end førstegangserhververe, altså i forbindelse med for eksempel generhverv efter frakendelse og uanset årsag, samt VHK-test, vil der ikke blive tilføjet kode på kørekortet. Det er derfor oplagt at enhver der skal til denne type prøver kører skolevogn med automatgear.

Generelt indenfor alle bilmærker bliver udvalget af biler med manuelt gear også mindre og mindre med den teknologiske udvikling. Hybrid og Elbiler er allerede uden kobling og gear, den trend ses nu også mere og mere på traditionelle biler med brændstof som også bevæger sig med mileskridt i denne retning.

Det forlyder også at der fra politisk hold, så småt arbejdes mod at fjerne kode 78 således alle indenfor en (endnu ukendt) årrække udelukkende vil erhverve kørekort i biler UDEN kobling.
Som det er nu, stilles der ”kun” krav om koblingsbetjent køretøj i forbindelse med 1.gang du tager kørekort til almindelig bil. (& MC)

wreg
germain-honda_cvt-automatic_differences
2013-11-04-julian-munk-sennov