Automatgear

Kruses køreskole har biler både med automatgear og manuelt gear

For nogle virker det uoverskueligt både at styre bilen samt betjene kobling og gear på samme tid.
Hvis du tager kørekort i en bil med manuelt gear, vil du derfor ofte opleve, at du bruger rigtig meget tid og opmærksomhed på gearskifte og koblingspunktet kombineret med frygten for at motoren går i stå.

Heldigvis er det muligt at tage kørekort i en bil med automatgear. Og det kan du selvfølgelig gøre hos os.

FRA 1.JULI 2024 ER DET IKKE LÆNGERE ET KRAV AT AFLÆGGE SELVE KØREPRØVE I BIL MED MANUEL GEAR.
Når du aflægger køreprøven med automatgear, og undervejs i forløbet har kørt bil med manuel gear, i hvad der svarer til mindst 7 lektioners varighed, får du IKKE begrænset dit kørekort til kun at gælde kørsel med automatgear.

Når du at tager dit kørekort i en bil med automatgear, vil du fra start have mere overskud til at fokusere på trafikken og selve kørslen. (det vil du i øvrigt altid i en bil med automatgear)

Dit behov for ekstra køretimer vil derfor ofte bliver mindre.

Har du allerede et kørekort med kode 78, og gerne vil have fjernet denne kode, kræver det ikke længere prøveaflæggelse, men blot et kursus i kørsel med manuelt gear.
SE MERE OM DETTE UNDER FANEN;
FJERNELSE AF KODE 78

For ALLE andre end førstegangserhververe, altså i forbindelse med for eksempel generhverv efter frakendelse og uanset årsag, samt VHK-test, vil der ikke blive tilføjet kode på kørekortet. Det er derfor oplagt at enhver der skal til denne type prøver kører skolevogn med automatgear.

Generelt indenfor alle bilmærker bliver udvalget af biler med manuelt gear også mindre og mindre med den teknologiske udvikling. Hybrid og Elbiler er allerede uden kobling og gear, den trend ses nu også mere og mere på traditionelle biler med brændstof som også bevæger sig med mileskridt i denne retning.

wreg
germain-honda_cvt-automatic_differences
2013-11-04-julian-munk-sennov